loading...
پایگاه دانلود دانشجـــــــــــــــــــــویـــــــی
پاسخ به سوالـــــــــــــــــــــات شما

لطفا سوالات خود را در مورد رشته ی درسی خود و مطالب سایت و...در قسمت نظرات قرار دهید..

دانلود رایگان کتاب راز درمان

محسن جهانگیری بازدید : 862 جمعه 02 خرداد 1393 نظرات (0)

نام: راز درمان [دوره سه جلدی]

نویسنده: عبدالله احمدیه

ناشر: انتشارات اقبال

تعداد صفحات: دوره سه جلدی ۸۶۳ صفحه

حجم: دوره سه جلدی ۱۹.۳ مگابایت

قیمت روز: دوره سه جلدی ۱۸هزار تومان

درباره کتاب ، گزیده‌ای از کتاب و درباره نویسنده در ادامه مطلب..

 

دانلود از لینک مستقیم در ادامه مطالب..

جلد اول: ۲۸۵ صفحه – ۶.۷ مگابایت

جلد دوم: ۲۶۶ صفحه – ۶.۱ مگابایت

جلد سوم: ۳۱۲ صفحه – ۶.۵ مگابایت

درباره کتاب:

«جلد اول»

«راز درمان» رساله ای است ماندگار، ارزشمند و کلاسیک در پزشکی سنتی و گیاه درمانی و جلد اول از مجموعه سه جلدی از شادروان استاد دکتر احمدیه، مؤلف فقید از جمله طبیبانی بود که بهای فراوانی به طبابت سنتی که متعلق به ابوعلی سینا و زکریای رازی است، می داد و بر این عقیده بود که علاوه بر شیوه های نوین در طبابت می بایست در کنار آن از شیوه ها و اسلوب طب قدیم که مبتنی بر تجویز گیاه های دارویی است استفاده نمود. بدین سبب طب نوین را ادامه همان طب قدیم می دانست که نباید ارج و اعتبار آن را دست کم گرفت و به فراموشی سپرد. اسلوب نگارش مجموعه راز درمان نیز منحصر به فرد است به گونه ای که اشخاص بیمار به تشریح و توصیف بیماری و علائم درد خویش می نمودند و مؤلف فقید نیز به بررسی آنها پرداخته و در یک مجموعه گردآوری نموده است تا راهنمایی برای محققان و علاقمندان طب سنتی و شیوه های درمان آن باشد.

پس از مقدمه ناشر پیشگفتاری از دکتر فرامرز گودرزی و دکتر نجم آبادی درباره مؤلف، پیشگفتار چاپ اول از مؤلف گرانقدر است. تعاریف امراض مختلف و گوناگون دستگاههای گوارش که عمدتاً در مورد تخلیه روده و تصفیه مزاج است. توضیحات امراض و نکات پزشکی و ذکر معاینات بیماران و بیان شواهد. نکات فراوانی در این کتاب از جمله مسائل مربوط به مزاج ها، یبوست ها، قولنج، فشار خون، رماتیسم، زکام، تشنج و داروهای طب قدیم و بسیاری موارد دیگر آمده است که می تواند برای علاقمندان به طب سنتی و گیاه درمانی که از جمله روش های شادروان دکتر احمدیه بوده است مفید و سودمند باشد. در پایان هم ذکر نام برخی از داروهای طب قدیم که اقتباسی از کتاب دکتر شلیمر است.

«جلد دوم»

«راز درمان» تحت عنوان طبیعت، خادم طبیعت است، جلد دوم از مجموعه سه جلدی از شادروان استاد احمدیه، پس اط یادداشتهایی درباره شخصیت علمی و اخلاقی مرحوم دکتر احمدیه مقدمه ای نیز از مؤلف در باب اینکه طبیب، خادم طبیعت است آمده است. کتاب مشتمل بر چهار فصل است:

فصل اول بیماری های دیاتزیک از جمله مرض قند یا دیابت، سوء مزاج ارثی،

فصل دوم بیماری های عفونی مانند حصبه و تب های عفونی و نمونه ها و شواهدی در این رابطه،

فصل سوم بیماری های دستگاه گوارش همچون بیماری های معدی، سوء مزاج کبدی، استسقاء و آوردن شواهد گوناگون.

فصل چهارم بیماری های دستگاه ادراری تناسلی مانند تقطیر البول، عسر البول، ورم کلیه، ورم پروستات، سنگ کلیه و مثانه و … . وجه مشترک تمامی درمان این بیماری ها در این اثر ارزنده، گیاهان طبی و سنتی است که اثری خیره کننده و شفابخش دارند. آنچه این اثر را خواندنی و جذاب می نماید همانا وجود شواهد و خاطرات فراوان در لابلای طور است.

در این جلد نیز بر اهمیت گیاهان سنتی و داروهای گیاهی تأکید فراوانی می شود و اینکه شیوه درمان و راز آن در طبیعت، یعنی در گیاهان و استفاده از آنها نهفته است.

«جلد سوم»

«راز درمان» یا با طبیعت بر بالین بیمار، جلد سوم از مجموعه سه جلدی راز درمان به قلم شادروان استاد دکتر عبدالله احمدیه است. پس از بادداشتی از ناشر و نوشته هایی درباره گیاهان دارویی، این اثر سودمند در سه فصل همگی درباره بیماریهای عصبی – روانی است:

فصل اول برخی بیماری های عصبی – روانی همچون انواع سر دردها و علل گوناگون آن، گرسنگی، خواب، آمیزش، زخم و جراحت، تب و … نشانه های بروز سکته و فلج.

فصل دوم شرح حال و درمان بیماران و ذکر خاطراتی چند از بیماران و رمان آنها. فصل سوم در دو بخش کخ بخش اول، یادداشت های مرحوم دکتر احمدیه درباره ابن سینا و کتاب قانون در طب و روش درمانی وی. مؤلف فقید به اهمین شیوه طبابت گیاهی و سنتی ابوعلی سینا بهای بسیار میداد و توجه زیادی به تألیف مفصل ابوعلی سینا “قانون در طب” می نمود و آن را همچون گنجینه ای می دانست که راه های درمان بسیاری از بیماری ها را در آن می توان یافت. بخش دوم هم، شیوه اخلاقی پزشک که خاطراتی از دوستان و آشنایان پیرامون اخلاق و حسنات مرحوم احمدیه است که می تواند همچون سر مشقی برای پزشکان و طبیبان باشد.

مجموعه سه جلدی راز درمان به اهمین گیاهان طبی و سنتی و طب قدیم به زبانی گیرا و شرح حال بیماران می پردازد که می تواند هم برای طبیبان و هم برای مردمان غیر متخصص و علاقمند، مفید و مثمر ثمر باشد.

گزیده‌ای از کتاب:

قسمت اول / قسمت دوم / قسمت سوم / قسمت چهارم / قسمت پنجم

درباره نویسنده:

خلاصه : عبدالله خان احمدیه پاک نهاد در سال ۱۲۶۵ در شهر آمل بدنیا آمد. ایشان در سال ۱۲۹۴ شمسی (۱۳۳۳ هجری قمری) مدرک دیپلم دکترای خویش را دریافت کرد .نامبرده در مدرسه طب به تدریس پرداخت. دکتر احمدیه در چهارم مرداد ۱۳۳۸ در سن ۷۳ سالگی به سرای باقی شتافت و در امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد.

گروه : علوم پزشکی

رشته : طب سنتی

والدین و انساب : پدر عبدالله خان احمدیه پاک نهاد میرزا محمد حسن بیک بن دار از سران و محترمین طایفه بن دار ، یکی از طوایف دلارستاق. تیراندازی دلاور و سربازی شجاع و عارفی فروتن بود.

خاطرات کودکی : عبدالله خان احمدیه پاک نهاد دوران کودکی و نوجوانیش را در آمل گذراند و آغازینه های دانش آموزی را به روال آیین آن دوران در مکتب متداول زمان سپری کرد. هنگامی که امیرمکرم، حاکم مازندران، مرحوم صحت الملک را برای تربیت و آموزش فرزندش به آمل دعوت کرد تا دیرگاهی در آن دیار اقامت گزیند، امیر مکرم که تیزهوشی عبدالله را در فراگیری دروس شنیده بود، پشنهاد کرد تا صحت الملک او را نیز آموزش دهد. پیشرفت تحصیلی و فراست این نوجوان چنان استاد را فریفته ساخت که به هنگام بازگشت به تهران، با اجازه والدینش او را با خود برد تا در دارالفنون تحصیل کند.

تحصیلات رسمی و حرفه ای : عبدالله خان احمدیه پاک نهاد تحصیلات مقدماتی را بر روال آیین آن دوران در مکاتب زمانه درآمل سپری کرد و متوسط خود را در دارالفنون تهران به پایان برد و برای ادامه تحصیل به مدرسه طب دارالفنون رفت. در آن دوران در مدرسه طب دارالفنون در حکم دانشکده پزشکی امروز بود به تحصیل پرداخت .عبدالله احمدیه سال های تحصیل را سپری کرد و در سال ۱۲۹۴ شمسی (۱۳۳۳ هجری قمری) مدرک دیپلم دکترای خویش را دریافت کرد و سپس به کارورزی در بیمارستان پرداخت. بیمارستان نظامی احمدیه نخستین طبابت گاه او به شمار می آید. از این رو به خدمت ارتش نیز در آمد و به درجه سرگردی (ماژوری) نایل شد. چندی نگذشت که از ارتش خارج شد و به مسافرت ها و ماموریت های اداری روی آورد. سپس به تدریس تاریخ طبیعی پزشکی، انگل شناسی و زیست شناسی در مدرسه طب پرداخت و موفقیت های علمی بسیاری کسب کرد.

خاطرات و وقایع تحصیل : فرزند عبدالله خان احمدیه پاک نهاد خاطره ای از دوران طبابت پدرش به یاد دارد :

به یاد دارم در زمستانی سخت، پدرم برای عیادت بیماری که در روستای کوهستانی« امامه » اقامت داشت عازم آن منطقه بود. در آن زمان می بایست مسافتی از راه را با اتومبیل و بقیه راه کوهستانی و صعب العبور را با اسب و الاغ طی کنند. مادرم هراسان شده بود که چطور در این سرمای کوهستان چنین مسئولیت دشواری را پدرم به آسانی پذیرفته است و سعی در منصرف کردن او از انجام ماموریت داشت. مرحوم پدرم ، با آرامشی وصف ناپذیر و لبخندی که حاکی از اطمینان قلب و اراده استوارش در انجام وظیفه بود پاسخ داد؛ « اگر بیماری نتواند نزد طبیب بیاید، این طبیب است که وظیفه دارد به سویش بشتابد و به علاوه سوگندی که در روز اول طبابتم خورده بودم، قید و شرطی برای دوری و نزدیکی راه و مناسب بودن و نبودن فصل نداشت. « بعد نگاه مهربان و نافذش را به روی یک یک فرزندان و مادرم انداخت و ادامه داد: « وقتی هدف انسان خیر است ، شما به هیچ وجه نگران نباشید. « و سپس راه کوهستان را در پیش گرفت.

استادان و مربیان : مرحوم صحت الملک مربی دوران ابتدایی عبدالله خان احمدیه پاک نهاد بود و در دوران دانشجویی ایشان از اساتیدی ایرانی چون دکتر حکیم اعظم و دکتر امیراعلم و اساتید فرانسوی چون پروفسور گاله، گاشه، مولر و ژرژ بهره جسته بود.

همسر و فرزندان : عبدالله خان احمدیه پاک نهاد متاهل بود که از استاد سه فرزند پسر و دو فرزند دختر به یادگار مانده است. که از این بین آقای سیروس احمدیه و نوه ایشان دکتر آرسیس احمدیه متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه می باشند.دیگر پسر دکتر احمدیه که یکی از بهترین طراحان انیمیشن ( پویا نمایی ) و پایه گذار نخستین فیلم های کارتون در ایران و دارای مدرک دکترای افتخاری و استادی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، می باشد.

زمان و علت فوت : در یک روز گرم تابستان – روز دوشنبه چهارم مرداد ماه ۱۳۳۸ در بستر استراحت روح استاد به سوی ملکوت اعلی پرکشید. آنچه در آخرین لحظات زندگی در کنار خود داشت قلم و دوات و تعدادی از دفترچه های شرح حال بیمارانش بود. دفترچه هایی که علی الرسم بیماران سرگذشت خو را مشروحاً در آنها می نوشتند و بررسی احوالات آنان توسط استاد با مطالعه دفترچه ها در منزل انجام می گرفت دفترچه هایی که قفسه های بسیاری را انباشته بودند و اکثر شرح حال ها ومطالب مجموعه کتاب های «راز درمان » را در بردارد.
مزار استاد در مقبره امامزاده عبدالله است.

مشاغل و سمتهای مورد تصدی : عبدالله خان احمدیه پاک نهاد در سال ۱۲۹۴ شمسی (۱۳۳۳ هجری قمری) مدرک دیپلم دکترای خویش را دریافت کرد و سپس به کارورزی در بیمارستان پرداخت. بیمارستان نظامی احمدیه نخستین طبابت گاه او به شمار می آید. از این رو به خدمت ارتش نیز در آمد و به درجه سرگردی (ماژوری) نایل شد. چندی نگذشت که از ارتش خارج شد و به مسافرت ها و ماموریت های اداری روی آورد. سپس به تدریس تاریخ طبیعی پزشکی، انگل شناسی و زیست شناسی در مدرسه طب پرداخت و موفقیت های علمی بسیاری کسب کرد. ریاست قرنطینه بندر پهلوی آن زمان را مدتی به عهده گرفت و زمانی نیز ریاست بهداری خراسان به او پیشنهاد داده شد که وی نپذیرفت. در سال ۱۳۱۴ شمسی سفری به اروپا کرد. او پس از بازگشت به یکباره از تدریس و کار اداری کناره گرفت و تنها آزادانه به طباطت در مطب شخصی خویش پرداخت.

فعالیتهای آموزشی : تدریس تاریخ طبیعی پزشکی و انگل شناسی و زیست شناسی در مدرسه طب از فعالیت های آموزشی عبدالله خان احمدیه پاک نهاد می باشد.

آرا و گرایشهای خاص : عبدالله خان احمدیه پاک نهاد با دید تیزبینی که داشت نیک دریافته بود که گنج بزرگی در زیر کتابهای خاک خورده خطی پزشکی کهن نهفته است. دکتر احمدیه در ۴۴ سال مطب داری احمدیه وار و برخورد نزدیک با بیماران، میراث گرانقدری برای نسل ایرانی در زمان خود و پس از آن برای آیندگان به یادگار نهاد. شیوه او در برخورد با بیماران و پژوهش هایش، به تنهایی رساله ای مستقل می طلبد. دست رد به سینه کسی نمی زد و از کسی مبلغ مشخصی دریافت نمی کرد. صندوقچه ای بود که هر کس می توانست بنا به وسع و توانایی اش، حق العلاج را می پرداخت. گرچه برخی نیز علاوه بر عدم پرداخت هزینه درمان، از وی داروی رایگان و حواله ذغال و حتی پول دریافت می کردند. ثبت یادداشت های روزانه دکتر احمدیه و شوق او در آموختن و شیفتگی روزافزونش، باید الگوی پزشکان پژوهشگر باشد. دکتر احمدیه کلیشه ای بیماران را نمی دید. کلیشه ای مطالعه نمی کرد. مطالعه او مقایسه ای و تجربی و بالینی بود. یادداشت تاریخ مراجعات بیمار، نام و شغل آنها و حتی میزان داروهای داده شده و پیگیری او تا پایان درمان او را در میان پزشکان سیصد سال اخیر ایران در جایگاهی ویژه نشانده است.

جوائز و نشانها : روش های درمانی بکار گرفته توسط عبدالله خان احمدیه پاک نهاد حاصل تحقیق و جستجوی دقیق در آثار علمی طبب قدیم است که با آغاز دوران نادرشاه افشار و ورود پزشکان اروپایی به ایران به عقب رانده شده بود. به جهت همین تحقیقات با ارزش در رشته طب باستانی استاد نائل به دریافت تقدیر نامه هایی از مجامع پزشکی و فرهنگی ایالات متحده آمریکا، اتحاد شوروی سابق و پاکستان و ممالک دیگر گردیدند و در سال ۱۳۳۷ مجمع پزشکی طرفدار طب قدیم که مرکزآن شهر کراچی است ایشان را به عضویت و شرکت در کنگره بزرگ خود فرا خواند.

آثار :
۱ – با طبیعت بر بالین بیمار

۲ – درمان روماتیسم ، نقرس و سیاتیک

ویژگی اثر : استاد کتاب ارزنده دیگری به نام «درمان روماتیسم ، نقرس و سیاتیک » در سال ۱۳۳۲ به چاپ رسید که پژوهشی در بخشی از کتاب قانون ابن سینا است و علاوه بر پژوهش ، تطبیق و اثبات عملی درمان ها را در خود جای داده است. -پدیدآورنده: حسین بن عبدالله ابن سینا، عبدالله احمدیه (مترجم) ناشر: صفی علیشاه – ۱۳۸۱

۳ – راز درمان

ویژگی اثر : حاصل تجارب و تحقیقات استاد به چاپ کتابی به نام «راز درمان» در ۳۶۰ صفحه منجر شد. این کتاب که جلد اول آن در سال ۱۳۲۹ به چاپ رسید رساله ای در پزشکی سنتی و گیاه درمانی است جلد دوم کتاب با همین عنوان ذکر جمله ای به نام «طبیب خادم طبیعت است» و جلد سوم آن نیز باعنوان «با طبیعت بر بالین بیمار » به چاپ رسیده است.

۴ – طبیب خادم طبیعت است

منبع: پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ایران شناسی

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
سفارش رایگان
هر آنچه که شما میخواهید... فقط کافی است بعد از عضو شدن به ما سفارش دهید و کمتر از یک ساعت جواب بگیرید. بروزترین سایت دانشجویی.mohsen1s.rozblog.com
درباره ما
انجمن علمی مهندسی دانشگاه تبریز
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 175
  • کل نظرات : 32
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 53
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 139
  • باردید دیروز : 143
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 282
  • بازدید ماه : 630
  • بازدید سال : 10,687
  • بازدید کلی : 520,643
  • کدهای اختصاصی